Snart bär det iväg...
12.10.2018
Om två veckor åker jag till Washington för att besöka Maria, min äldsta dotter som pluggar på University of Maryland. I väntan på det blev det grillade hamburgare igår - världens godaste burgare enlig mig! Prova själv!......
- 300 g nötfärs
- 100 g fläskfärs
- 140 g finhackad bacon
- 1 finriven gul lök
- 125 g finriven cheddarost + skivor att lägga på hamburgarna
- 1 korkar liquid smoke
- 2 msk vatten
- 1 msk ströbröd
- 2 msk Steakhouse bbq spice (krydda)
- 1 tsk salt
- 1 tsk pepparmix
Så här gör du
- Burgare: Blanda vatten, ströbröd, kryddor och liquid smoke i en liten skål, låt stå några minueter.
- Blanda resterande ingredienser väl i en bunke, tillsätt ströbrödsplandningen och blanda ytterligare.
- Forma till fyra hamburgare och grilla på hög värme ca 4 minuter på varje sida
- Sänk värmen på grillen och lägg på ostskivorna på burgarna och låt dem ligga ytterligare ca 4 minuter
- När det är ca 2 minuter kvar på hamburgarna lägger du på hamburgerbröden och låter dem få lite färg.
- Montera cheesburgarna med tillbehören och servera tillsammans med klyftpotatis och grillade majskolvar.
- Njut - bums - mums!